CoronaVirus

Beste (ouders van) leden,

Afgelopen maandag hebben we na een gelangere tijd eindelijk het goede nieuws te horen gekregen dat we weer mogen starten met het binnensporten! We zijn maar wat blij dat we, met een aantal strikte coronamaatregelen, de zalen voor het badminton op de dinsdagavond voor jullie weer kunnen openen.

In overleg met het bestuur en onze trainster Kim hebben we de volgende invulling gegeven aan onze sportieve maar ook coronaveilige dinsdagavond:

1. De speeltijden blijven zoals ze zijn. Er wordt niet geschoven in speeltijden van de senioren naar de jeugd. Dit betekent:
Groep 1 (jeugd): 18:30 – 19:30
Groep 2 (jeugd): 19:30 – 20:30
Groep 3 (senioren) 20:30 – 21:30

2. De trainingen worden vanwege de huidige regels op een andere manier ingevuld. Kim gaat per baan instructies en tips geven. Dit betekent dat er (tot er vanuit de overheid andere maatregelen gelden) voorlopig geen groepstrainingen worden gegeven.

3. Er wordt nu alleen nog maar gespeeld op de dinsdagavond in Numansdorp. Mocht Klaaswaal op de vrijdagavond er weer bijkomen, laten we dit uiteraard zo snel mogelijk weer aan jullie weten.

4. De kleedkamers blijven (voorlopig) gesloten. Kom al omgekleed aan in de sporthal. Het wisselen van schoenen mag uiteraard wel.

5. Er geldt een mondkapjes plicht in de sporthal voor personen vanaf 13 jaar. Je draagt een mondkapje bij binnenkomst in de sporthal tot aan het spelen op de baan. Vanaf dat moment mag het mondkapje af. Zodra je de baan verlaat doe je het mondkapje weer op enz.

6. Er mogen maximaal 2 mensen op een baan. Hier wordt geen uitzondering in gemaakt!

7. De beschikbare banen worden bij de senioren onderverdeeld in twee groepen: 2 banen worden er beschikbaar gesteld voor het vrijspelen. (Maximaal 4 personen) 5 banen worden er beschikbaar gesteld voor het trainen. (Maximaal 10 personen)

8. Dit betekent bij meer dan 10 spelers die willen trainen of 4 spelers die willen vrijspelen dat er onderling wordt gerouleerd. Alle niet spelers wachten aan de zijkant bij de bankjes met een mondkapje op tot zij weer de baan op mogen/ kunnen.

9. Respecteer de 1,5 meter afstand regel!

Aanstaande dinsdag zal Kim nog niet aanwezig zijn.
Deze avond zal in het teken staan van vrij spelen. Vanaf 1 juni is Kim weer op de dinsdagavonden met vol enthousiasme van de partij, om de conditie en de technieken weer een flinke boost te geven!

We zien jullie graag weer terug op de dinsdagavond.

Groetjes,
Bestuur VTO

Voor meer informatie over COVID-19 klik op de volgende link: coronadashboard

De overheid heeft ook een openingsplan opgesteld, welke je hier kan inzien. openingsplan

Zodra er iets veranderd in de situatie wordt je per e-mail op de hoogte gebracht.

Laatste update: 24 mei 2021